pic from google.... |
aku pon search la resipi,...xtaula bile nk buat,..meh aku share resipi ngan korang,..
Bahan-bahan ( 10 - 15 Orang )
Ikan Tenggiri ( Sederhana)
6 Ulas Bawang Merah (dihiris)
2 Ulas Bawang Putih (dihiris)
3-4 Biji Limau Kapas (Ambil jusnya)
Sedikit garam, serbuk perasa, Halia
Cara-cara
Ikan Tenggiri dibersihkan terlebih dahulu, kemudian dicincang hingga lumat.
Tuangkan sedikit air panas ke atas isi ikan tersebut selama 1 minit dan toskan.
Semua bahan yang telah dihiris halus tadi digaulkan bersama dengan isi ikan.
Kemudian dicampur dengan jus limau kapas.
Selamat mencuba masakan dari Negeri Di Bawah Bayu ( Sabah )
* rasanya makanan ni dari suku kaum kadazan dusun,...
No comments:
Post a Comment