Monday, October 7, 2013

HOME SWEET HOME - PART 1

Hey,...beriya tajuk home sweet home part 1....
Nak berkongsi ngan korang sambungan yang "real coming soon" aritu,....now dah memang real coming,...
aku ngan suami mmg tak sangka yang kitaorg boleh beli rumah,..selama ni dgr org beli rumah n teringin mempunyai rumah sndr so dr situ kitaorg tanam azam dan matlamat sebelum umur 35 mesti dh ade aset yg paling penting ni,.....
kitaorng beli rumah kos sederhana jerr,...tak sampai 200k pon,...yg penting "corner lot",..itu mmg pilihan utama...murah kan umha kitaorg,...yela pinggiran kampung tanah x mahal lg,....mah layan gambr,.....




time x dpt kunci setiap minggu dok dtg tgk umah ni,..bila la nak siap,.....aku survey umah ni dlm pertengahan thn 2011 la camtu,....serius tak igt,....time tu saje2 jln2 kat uptown s.alam yg kat sek.24 tu ade buat pameran properties,...dok sembang2 dgn brother yg jaga booth tu terus deal nk tgk lokasi kat mana,...penting tu,..jarak dr umah tu ke tempat kerja jauh ke dak kan,....
mula2 corner lot dh ade org booking tp loan dia x lepas terus brother tu offer kat kitaorg apelg mmg laju2 g hantar permohonan loan kerajaan,..berbunga2 hati bile loan approved,....rezeki allah nak bagi,...alhamduliilah.
umah ni completely siap dlm bln 3 2013 dn dpt kunci,...first2 dpt kunci terus buat grill,...




inilah rupenyer grill umah aku,...biasa2 ajer,...kos dlm rm2300 complete satu rumah,...segala ceruk tingkap atas bwh semua grill,....murah kan,...yerlaa member laki aku yg buat ni,...korang klu nk tempah bolehla aku rekemen,...boleh email aku,...tapi area s.alam/klang/banting jela,....yg jejauh takut x berbaloi plak,....


laki aku tgh meracun,..adik lelaki aku bersihkan longkang,...mak aku pantau kawasan,...hahahhahahaaa...

master bedroom ade 1bilik air..

master bedroom gak,..dr posisi yg berlainan....




dh lepas sebulan dpt kunci n pasg grill baru buat kabinet,...kabinet ni lebih kurang dlm rm 3200 camtu,...time ni offer semua set sebijik dlm gambar dapur n hub n sinki tu semua la pakej harga mcm yg aku bgtau tulaaa,...kawn aku bg contact ni kabinet murah ...ok la pd aku berbaloi jugakla,...utk sementara,....


lepas sebln psg kabinet baru aku buat wayering,....hahahahahaa,....barg2 mcm kipas lampu segala aku beli sndr,..merata2 tmpt aku beli kos semua utk 4bilik tdo 2 bilik air lampu down light memakan belanja dlm rm 750.00 itu kos beli brg yerr semua,...pastu aku upah org pasang dlm rm 1000 gtu,.....hhhuuhhhhh,......byk kan belanja umah baru,....tp xpe umah sndr,..duit2 tu semua aku kumpul duit gaji....alhamdulillah xde buat pinjaman peribadi utk buat semua tu sbb tula aku buat sebln satu kerja,....
pastu skg umah ni aku sewakan,...aku syg sgt nk tinggalkan kuarters kerajaan yg aku duduk skg,..gile ko dr kuarters g opis cuma 5-10 minit jerrr,....hahahahahaa,....
okeyla itu shaja cerita kita pada kali ini,...agak boring dan syok sndr kannnn,....x kesahla,...
bye bye,....


6 comments:

Kenari Putih said...

Tahniah dah miliki rumah sendiri pon. Tak semua orang tu dapat beli corner lot. Yang pentng landed house. Hihi

saizulhafiz said...

boleh share contact yg buat grill x?
luzias10@gmail.com
Tq

Atie Nash said...

Assalam..
boleh share contact yg buat grill awak tu tak...?

syukrienas87@gmail.com

Terima kasih,

Fatimah Zaharah said...

salam sis..sy pn nk mtk contact number org yg buat grill boleh?
kurnia_01@yahoo.com

paulini martinize said...

Ble dptlan no tel org yg buat grill..sy area pulau indah klang..

paulini martinize said...

Ble dptlan no tel org yg buat grill..sy area pulau indah klang..

 

© 2011 All Rights Reserved to my beautiful journey
Design with love byAzhafizah.Com